Guns N’Rosesin paluu lavoille

80-luvun lopun yksi suosituimmista ellei suosituin yhtye oli Guns N’Roses. Gunnari-kuume levisi myös Suomeen, jossa bailattiin huikeita lavakeikkoja heittäneen yhtyeen musiikin tahdissa. Bändi teki työntäyteisen uran pitkillä kiertueillaan ja nopeaan tahtiin ilmestyneillä albumeilla. Vuonna 1993 bändi sanoi jäähyväiset eikä kukaan enää uskonut paluuseen, ei ainakaan alkuperäisen porukan voimin.

Yllätys comeback

Ihmeitä tapahtuu sillä viime vuonna Guns N’Roses ilmoitti palaavansa lavoille. Aluksi ilmoitusta pidettiin vitsinä mutta yhtye heitti ensimmäisen keikkansa lupausten mukaan ja lisää seuraa. Uransa aikana bändi oli usein otsikoissa jäsenten välisten riitojen vuoksi tai hulinaksi menneiden jatkojen takia.Bändi kuopattiin riitaisissa tunnelmissa, joka ei antanut toiveita odottaa paluuta. Yli 20 vuoden jälkeen Gunnarit ovat kuitenkin iskeneet takaisin ja tuoneet alkuperäisen tiimin lavalle.

Hittejä ja pitkiä kiertueita

Guns N’ Rosesin ura lähti tahmeasti käyntiin. Kokoonpanossa oli eri musiikki yhtyeissä soittaneita jäseniä mutta kuuluisuutta saatiin odotella tovi. Bändin energiaa täynnä oleva lavakarisma alkoi kuitenkin purra ja se sai hiljalleen kuuluisuutta yleisön parissa. Ensimmäinen levy Appetite for Destruction räjäytti potin ja tie tähtiin oli valmis.Elettiin aikaa ennen nettiä ja musiikki maailman kuulumiset saatiin Suomeen Suosikin tai MTV-kanavan kautta. Listan kärkeen nousi bändin jo nyt ikivihreiksi nousseita hittejä kuten Welcome to the Jungle, Paradise City ja November Rain. Albumeita ilmestyi tuplina ja yhtye heitti kaikkien aikojen pisimmäksi venyneen kiertueen. Välit kiristyivät ja työtahti painoi, musiikki alkoi toistaa itseään ja levyjen ilmestyminen venyi. Oli aika heittää hyvästit 90-luvun vaihteen jättiläiselle.Vuosien jälkeenkin biisit toimivat. Niissä on omanlainen sekoitus hardcorea, glamrockia ja seassa balladeja sekä upeita kitaraosuuksia, energia virtaa suoraan suoniin. Samanaikaisesti suomicasino.comilla julkaistiin Guns N’Roses aiheinen slotti, jossa taustalla soivat tutut biisit ja keloilla pyörivät tutut hahmot. Guns N’ Roses tuntuu olevan nyt joka paikassa pinnalla eikä turhaan, on juuri oikea palata nostalgisiin muistoihin hyvän musiikin tahdissa.Gunnarit varmistivat tulevansa kesällä Suomeen mikä sai lipunmyynnin kuumenemaan. Moni vanha gunnari fani on taatusti Hämeenlinnassa hoilaamassa biisejä, jotka vievät mukanaan nuoruusvuosien tunnelmaan.