Musiikki on tärkeä osa pelimaailmaa

Jos joku vielä epäilee musiikin tärkeyden merkitystä pelimaailmassa, kannattaa tehdä pieni koe itse. Laita lempipelisi rullaamaan ja laita äänet pois, miltä pelaaminen tuntuu? Lähes samalta kuin pyöräily ilman polkimia tai kalastus ilman syöttiä, jotain oleellista puuttuu.gaming musicMusiikki on niin tiivis osa monia pelejä, ettei sen olemassaoloa tule aina mietittyä sen tarkemmin. Musiikilla on kuitenkin suuri merkitys tunnelman luomisessa ja pelin tarinan edistämisessä.

Musiikki pelin mukaan

Aiemmin musiikintekijöihin peleissä ei juuri kiinnitetty huomiota, taustalla jyskyttävä tempo olikin pelimaailman alkutaipaleella usein yksitoikkoista pimputusta tai piippausta. Nykyisin ajat ovat toiset ja monet kuuluisuudetkin ovat huomanneet pelimaailman musiikin kiinnostavan monia.Need for Speed rata-autopeli on hyvä esimerkki siitä, miten hyvin tehty peli kietoutuu paketiksi loistavan musiikin kanssa. Pelistä tehty soundtrack on hunajaa korville ja erityisen hyvältä se kuulostaa peliä pelatessa, kurvit suoriksi ja lisää kierroksia, kun taustalla jyskyttävät huippuartistien rytmit.Slottipelien taustalla on nykyisin tarina, pieni elokuva, joka vaatii taustalle hyvän biitin. Pelaamiseen saa tunnelmaa juuri siihen kuuluvan musiikin avulla ja monelle pelaajalle juuri musiikki saattaa jättää sen oikeanalaisen muistijäljen pelistä. Kyseinen muistijälki houkuttelee takaisin pelin pariin yhä uudelleen.

Musiikki kuuluu pelien estradeille

Aikaan, jolloin musiikintekijöille pelien taustalla ei annettu juuri arvoa, tuskin enää palataan. Yhä useampi intohimoinen pelaaja alkoi kaivata peleistä tuttuja kappaleita tanssimusiikiksi, puhelimiin ladattavaksi tai etsi suosikkibiisejä eri palveluista.Musiikkia oli kuitenkin vaikea löytää, sillä ne oli tehty ainoastaan peliin osaksi, jonka ei uskottu kiinnostavan pelin ulkopuolella. Toisin kävi sillä, nykyisin pelimusiikki on astunut suurin harppauksin eturiviin.Pelimusaa on kuunneltu jo sinfoniaorkestereiden esittämänä ja sitä on valjastettu upeiden laserspektaakkelien kanssa areenoille ja lähes kaikki pelimusiikin ympärille rakennetut tapahtumat ovat vetäneet salit täyteen. Pelien tunnelma on tuotu ruuduilta lavoille ja se tuntuu saavan yleisön innostumaan, oli kyseessä sitten vanhempi tai nuorempi sukupolvi.Nopeasti muuttuva pelimaailma on kirkastanut kaikkia osa-alueita, grafiikkaa, tietotekniikkaa ja nyt on vuorossa musiikin esiintulo. Pelaajille on tarjoutunut eturivin paikka olla seuraamassa alan huikeaa kehitystä.